Demeterné Hajdu Zsuzsanna vagyok 1980-ban születtem, végzettségemet tekintve közgazdász. Már kisgyermekkorom óta rajongok az állatokért, főleg a kutyákért. Férjemmel 2005-ben házasodtunk össze, és egy 3000m2-es kertes családi házba költöztünk. Kezdetben örököltünk 2 koros németjuhászt, akikből a szuka az én Jessica kutyusom volt.

2006-ban a MEOE Nyíregyházi szervezete CAC kutyakiállítást rendezett, ahová mi is kilátogattunk. Egyszer csak megláttam egy:

GYÖNYÖRŰ HATALMAS ÓRIÁSI OROSZLÁN TESTŰ MACKÓ FEJŰ LEONBERGI KUTYUST!

Amikor a gazdája egy kedves hölgy azt mondta, hogy ezt a hatalmas kutyát nyugodtan simogassam meg nem hittem el, hogy Ő nem fogja leharapni a kezem, mint méretbeli hasonló társai a kaukázusi, ázsiai vagy sorolhatnám fajták. Miközben utólag kiderítettem több ország championját simogattam, már tudtam, hogy én a Leonbergi -Leonberger-  fajtát szeretném, mivel kimondottan gyermekbarát így családalapítás előtt már nem érdekelt semmi más.

hungarien_pearl_cimer3honlapra

Férjemtől ugyanezen évben karácsonyra megkaptam az első kan leonbergi gyönyörű kiskutyámat ő volt:

 

Hank”Huligán”Löwe Von Blumengarten alias „Scooby”.

 

 

 Időközben örökre elaludt 15éves korában Axel nevű németjuhászunk, és Jessica a másik 14éves nagyon öreg szintén németjuhász kutyusom, így 2007-ben már közösen vásároltunk Scooby mellé játszótársnak egy kislányt Kőhegy Kincse Kleót „Mollyt”. Ez minden szempontból nagyon jó döntésnek bizonyult! Majd ez év végén 2007 októberében megszületett első gyermekűnk Zolika! Kezdetben kicsit féltem, hogy hogyan fog két hatalmas kutya viszonyulni egy csecsemőhöz, de majd a galériában is feltett képekből is látszik, hogy:

 

 A LEONBERGI AZ A TÍPUS AKIT NEM ELKÜLDENI KELL A BABAKOCSI MELLŐL, HANEM ODAHÍVNI, HOGY VIGYÁZZON RÁ ÉS MUTASSA MEG MAGÁT A KISBABÁNAK.

P1000828honlapra_gyerekekkel

 

Természetesen mindig ott vagyok én is hisz az anya fél szemmel állandóan a gyermekét lesi, h nehogy baja történjen, de elmondhatom, hogy soha nem kellett közbeavatkoznom!

Sajnos 2008 augusztus 1-én a nagy hőségben Scoobyt váratlanul örökre elvesztettűk, hősokkban halt meg, mert gyenge volt a szíve. Ez akkora csapás volt számomra és Mollyka számára, hogy 3napon belűl felhívtam a Marcali Szépe Leonbergi Kennel tulajdonosát Mácsai Katit és lefoglaltam Marcali Szépe Elvist. Rá még 3 hetet várnunk kellett, ami nagyon nehéz volt, hisz Mollykánk majd bele pusztult Scooby elvesztésébe. Elviske a maga kedves bájával és hatalmas szeretetével szép lassan enyhíteni tudta szívem fájdalmát és nagyon megszerettük egymást.

2009-ben megszületett második gyermekűnk Fruzsina. Elviske pont olyan szeretettel bánt már mind a 2 gyermekünkkel mint Mollyka. Elvis egy csodálatosan szép leonbergi volt, így Kati kérésére életünkben először mi is beneveztünk vele kutyakiállításra. P1090843honlapra 

Mint kiderült ő tényleg kiállítási példány, így sorra szereztűk vele a címeket.

Majd 2010 ben megalapítottuk a HUNGARIAN PEARL LEONBERGER KENNEL-T.

Mivel nekűnk soha nem volt célunk a szaporítás és ez általi pénzszerzés, megcsináltattuk Elvis diszplázia szűrését is, ami sajnos nagyon rossz lett, így hiába volt tenyésszemlés, több cím birtokosa, mi az ivartalanítás mellett döntöttünk.

 

 

 

Kati Elviske tenyésztője magától felajánlotta, hogy vagy visszafizeti az árát vagy add egy másik kiskutyát, mi inkább a kiskutyát választottuk, így került hozzánk Marcali Szépe Greg „Peti”.

P1120661honlapraSzerencsére Mollyka és Elviske is hamar elfogadták és megszerették Petikét, rólunk meg a gyermekeinkről nem is beszélve.

 

Sajnos 2011 év elején mollyka és elvis elszöktek az udvarunkról és hiába rendeztünk egy hatalmas hajtóvadászatot, köszönet a rengeteg segítőnknek, élve már csak Mollykát tudtam hazahozni, Elvist tölűnk 30km-re elütötte egy autó!

 

Ezt a fájdalmat,hogy feltudjam dolgozni belefogtam kicsit komolyabban a kutyázásba, mert felkértek, hogy legyek a Tiszántúli Ebtenyésztők Sportegyesületének az elnökhelyettese, amit örömmel elfogadtam.

 

Innentől kezdve Peti vette át a vezérhím szerepét és Mollykával nagy boldogságban élnek velünk együtt remélem még jó sokáig.

Mivel Petike még korát tekintve fiatal leonbergi és már idejét láttuk, hogy ennyi év után végre legyenek kiskutyáink, felkértük 2011.-ben a Luca-Guard Leonbergi Kennel büszkeségét az európagyőztes, több ország championját a gyönyörű Dante vom Dreiburgenland tulajdonosát és egyben barátunkat, hogy segítsenek ebben. A legnagyobb öröműnkre ez a vágyunk teljesült és 2011. augusztus 20.-án a legnagyobb tűzijátékozás közepette megszülettek gyermekeink által oly hőn vágyott ígéretes, mindenképpen impozáns első almunkban 12 édes leonbergi csöppség! (Bővebben az almok menü pontban)

Hndin_1_f

 2012.-ben teljesült egy nagy vágyam oly sok várakozás után Europa egyik legnagyobb kenneléből a Dreiburgenland vom Welland kennelből Mathias Schröder és Sabine Klippel leonbergi tenyésztöktől hozzánk kerülhetett Yasmine vom Welland: egy csodaszép leonbergi kislány az általam etalonnak tartott egykori Dario Enson Bohemia unokája. Yasmin gyermekeinknek csak "bubus" kutyusunk a maga hihetetlen temperamentumával, szeleburdiságával és páratlan szépségével az egész családot levette a lábáról és tökéletesen beilleszkedett Peti és Molly kutyusainkhoz, ahol Mollykának meggyőzödése,hogy Yasmin az ő kislánya így anyai gondoskosással veszi körül és mindent meg is enged neki.  

 

 

 

Он уже достал из колчана стрелу.

Пламя, возникшее возле ее левой груди, начало подниматься вверх, окутывая ее тело горящей линией спиральных завитков.

Я открыл Фаусту Малое Речевое Заклинание, чтобы "Парни в гетрах. Яйца, бобы и лепешки. Немного чьих-то чувств. Сливовый пирог. Рассказы" он не запутался в этом причудливом смешении восточных языков, на которых говорят во дворце.

Мор долго рассматривал его, словно пытаясь что-то понять, затем произнес еще одно заклинание.

Минутой позже мы стояли в огненном круге, проросшие из его середины, как грибы, а затем, выйдя из него, побежали вдоль поля в сторону песчаной косы.

Ладно, он повернулся к человеку, с которым разговаривал.

Last Updated (Monday, 22 April 2013 09:33)